Hoe gaat dat dan, zo’n creatieve vakantie?

Misschien heb je wel eens bedacht dat zo’n creatieve vakantie bij Met Marrit je wel leuk lijkt. En je hebt misschien geen specifieke vragen, maar wel een beetje een algemene. Want ja. Hoe gaat dat dan, zo’n creatieve vakantie?

Om je er een beeld van te geven, neem ik je mee de creatieve dagen door >>>

Huis De Opwelling

Tijdens deze creatieve vakanties zijn we welkom in Roggenstede, een plaatsje in Duitsland. Het ligt in Ost-Friesland en het gebied doet Gronings aan. Uiteraard is het tóch anders.
Om je een inschatting te geven van de reisduur: vanaf Harderwijk is het ongeveer 3 uur rijden.

In Roggenstede logeren we in ‘De Opwelling’, een voormalige boerderij met een grote schuur die ingericht is als atelierruimte.

In principe hebben alle deelnemers een eigen slaapvertrek met wastafel. Er zijn in het huis 3 douches, 1 ligbad en 3 toiletten aanwezig. Er is een heerlijke tuin met een groot terras waar we hopelijk kunnen genieten van zon en koffie/ thee. Liefst gebruiken we daar ook de maaltijden. Maar dan moet het weer wel meewerken natuurlijk!

Maaltijden

De maaltijden worden door Marrit zelf verzorgd. Heel gewoon en tegelijkertijd gewoon heerlijk! Heb je een allergie of houd je ergens niet van? Geen probleem. Zo kan ik rekening houden met glutenvrij en lactosevrij eten. Ook vegetarische maaltijden zijn geen punt!

Mixed media

Gedurende de dagen in De Opwelling werken we in meer of mindere mate aan een thema, bijvoorbeeld Tijd, Vriendschap of Identiteit. En we doen dat met Mixed Media. Oftewel Gemengde technieken en materialen. Eigenlijk is alles mogelijk en dús kun je kiezen en werken met dat waar jij blij van wordt!

Kennismaken

Op de dag van aankomst installeren de deelnemers zich in hun kamer en nog voor het diner is er een eerste programma onderdeel. Een creatieve werkvorm waardoor we op een leuke manier elkaar al snel wat beter leren kennen.

Proeverijen

Na het diner is er een eerste proeverij/ mini-workshop. Daar zijn we ongeveer anderhalf uur mee zoet. Een proeverij laat je kennismaken met een materiaal of een techniek. De ene keer is het helemaal nieuw voor je en een andere keer heb je er misschien al eens eerder mee gewerkt. Denk aan kleuren mengen, naaldvilten, tekenen, vrij weven en vrij borduren, werken met gipsverband of items uit de natuur… en zo voort.

Op de tweede dag zijn er ook enkele proeverijen. Iedere proeverij staat op zich en tegelijkertijd werk je wel aan het thema van die week. Iedere proeverij krijgt namelijk iets van het thema mee, verwerkt in de opdracht en vaak ook door middel van een vraag.

Groot werk

Op dag drie start je met een eigen kunstwerk op een groot doek (50×70 cm). Je verwerkt er materialen en technieken in uit de proeverijen. Heb je iets nieuws bedacht dat niet gedaan is in een proeverij? Geen punt, alleen maar leuk. Want dat is wat Mixed Media is: breed!

Vertier

Op dag drie en dag vier gaan we ook even weg van het huis. We nemen een kijkje bij de Noord Duitse kust, bekijken een plaatsje in de buurt of maken een wandeling. Even er uit doet vaak goed!

Tussen de bedrijven door is er genoeg tijd voor ‘vertier’. Er zijn behoorlijk wat spelletjes, er is een boekenkamer en een puzzeltafel. Natuurlijk kun je ook even lekker niets doen en onder genot van een lekker drankje en gezelligheid terugkijken op de dag.

Kosten en data

Een creatieve vakantie bij Met Marrit kost €695,-

  • 4 overnachtingen
  • ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes
  • mixed media materialen en benodigdheden
  • programma en begeleiding

8 t/m 12 juli | thema Identiteit | inschrijven kan t/m 24 juni

26 t/m 30 augustus | thema Tijd | inschrijven kan t/m 12 augustus

Toch nog vragen?

Ik denk dat ik met dit hele verhaal een behoorlijk compleet beeld geschetst heb. Toch nog een vraag? Lees hier nog even verder en laat het me vooral weten!

mailen: contact@metmarrit.nl
bellen of appen: 06-33728759

Delen mag!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *