Iets nieuws proberen – een proeverij

Als jij interesse hebt in meer en anders dan bijvoorbeeld alleen schilderen of alleen haken of alleen kaarten maken dan is mixed media echt iets voor jou!

Wat is mixed media?

Wanneer je verschillende materialen verwerkt in een en hetzelfde (kunst)werkstuk dan pas je gemengde technieken toe. Anders gezegd – in het Engels: Mixed Media.

En mixed media heeft oneindig veel mogelijkheden. Hierdoor kunnen makers in deze zelfde kunstdicipline met totaal ander werk bezig zijn. 

Proeverij

Zelf ‘kleur’ ik een acrylschilderij graag in met lijnen draad door vrij borduren, weven of een breisel. Ook maak ik veel gebruik van papiersnippers. Maar ik proef ook steeds aan nieuwe dingen. Zomaar een nieuw materiaal verwerken in een project of kunstwerk waaraan ik bezig ben, doe ik meestal niet. Ik probeer eerst. Ik heb een proeverij!

In de creatieve vakanties en de mixed media dagen die ik organiseer houd ik ook van zulke proeverijen. Eerst even uitproberen en daarna pas voor het echt. De proeverijen kunnen hierdoor heel uiteenlopend zijn, van werken met gipsverband, vingerverven tot vrij weven en een spijkerpatroon slaan!

Probeer uit

Ben jij dus inderdaad op zoek naar meer en anders, dan is mijn advies: probeer dingen uit! Heb je er niet zo’n idee over over wát je dan kunt proberen? Net noemde ik er al een paar en struin anders ook even door mijn website heen, dan kom je wel het een en ander tegen. Maar: uiteraard ben je ook van harte welkom tijdens de mixed media dagen!

Vertel me over jouw proeverij!

Heb jij nu zelf ergens aan geproefd en dus iets nieuws uitgeprobeerd? Dan ben ik benieuwd naar hoe jouw proeverij was!

Delen mag!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *