Ik ben een geluksvogel

Veel mensen denken dat ze niet creatief zijn. Als je vervolgens hoort hoe ze een feestje hebben georganiseerd voor de 80e verjaardag van hun moeder, hoe ze heel de dag alle ballen thuis en op het werk in de lucht houden of hoe ze hebben staan kokkerellen met ingrediënten die al in huis waren toen onverwacht de supermarkt al dicht was waarna ze een heerlijke maaltijd op tafel zetten… Ik denk dan: Soepel hoor, inventief, flexibel en ja zeer zeker creatief!

Creativiteit uit zich wat mij betreft dan ook in meer dan in beeldende kunst, ontwerpen, knippen en plakken. Creativiteit zit in bijna alles!

Natuurlijk helpt het mij dat ik bijna dagelijks mijn creativiteit opzoek. Doordat ik dat doe, groei ik en is inventief zijn bijna mijn tweede natuur. Zoals met alles: oefening baart kunst.

De meeste mensen hebben niet de luxe van een atelier – zoals ik. Ook ontbreekt ze de ruimte en tijd. Om de opsomming compleet te maken: wellicht mist een eerste idee, materialen in allerlei soorten zijn niet in huis en andere mensen om samen mee op te trekken in het creatieve zijn ook niet zomaar voorhanden. Oefenen is dan best lastig.

Ik besef: ik ben een geluksvogel!

(In bepaald opzicht dan – ontnuchterend reëel zijn dat kan ik uitstekend…)

Het geluk dát ik heb, deel ik graag met anderen.
Daarom ook heb ik een paar keer in de week inloopatelier en kunnen andere mensen er aan de slag met een eigen creatief (mixed media) project.
En óók is het daarom dat ik zo blij word van de creatieve vakanties. Ik kan de deelnemers een paar dagen ruimte, tijd, ideeën en materialen bieden!

Delen mag!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *