Inloopatelier – wat betekent dat eigenlijk?

Misschien ken je iemand die naar het inloopatelier bij mij gaat of je hebt er wel eens een berichtje over langs zien komen? Hoe dan ook – ik kan me voorstellen dat je er vragen over hebt. Zoals: wat wordt er gedaan bij het inloopatelier? Wanneer is het en wat kost het? Is ervaring nodig?

Om je een beetje beeld erbij te geven, neem ik je mee het inloopatelier in >>>

De KunstMaakPlaats

Het atelier van Met Marrit zit in een van de lokalen op De KunstMaakPlaats aan de Magalhaeslaan in Gouda. Samen met ongeveer tien andere kunstmakers heb ik het geluk hier een fantastische plek te mogen bezetten. Ik maakte een kort filmpje zodat je vast een kijkje kunt nemen op deze locatie en in mijn atelier:

Kijken en doen

Het inloopatelier is geen open huis waar je kunt komen kijken wat er zoal gedaan wordt. Tijdens het inloopatelier ga je lekker aan de slag. Je gaat dóen! En kijken mag ook hoor – bij wat de andere deelnemers maken. Met elkaar hebben we twee uur tijd voor mixed media projecten en gezelligheid. Als je binnenkomt krijg je lekker een kop koffie of thee en je mag meteen van start. Wil je eerst even vijf minuten kletsen: ook goed!

De projecten waar iedereen aan werkt kunnen achterblijven in mijn atelier. Je hoeft het dus niet steeds mee naar huis te slepen. Je kunt gebruik maken van gereedschappen en materialen die ik in mijn atelier heb liggen, maar uiteraard kun je ook zelf een en ander meenemen. Je schildersdoeken, theedoos, bloempotten of andere mediadragers zijn niet bij de prijs inbegrepen. Je mag deze zelf meenemen, of bij mij kopen.

Halverwege wil iedereen vaak nog wel een keer wat drinken. Een lekkere koek staat meestal ook klaar.

Voorbeelden van mixed media projecten

Iedere deelnemer werkt aan een eigen stuk. Er zijn geen opdrachten, wél zijn er mogelijkheden en ideeën. Je hebt geen ervaring nodig, maar bent sowieso welkom!

Een paar voorbeelden van wat er gemaakt is:

  • Judith maakte een schildering van Llandanwg beach in Wales, met acrylverf op een groot canvasdoek. Ze verwerkte in de duinen écht zand.
  • Annie maakt schetsen en tekeningen – soms met pastelkrijt of wasco, maar vaker met graphiet.
  • Marike werkte aan een dienblad waarbij zij niet alleen verf maar ook pailletten en papiersnippers gebruikte.
  • Annemarie gebruikte kralen en borduursteken in een schildering van een hangplant.

Kosten en data

Inloopatelier duurt twee uur en kost €12,50 per keer > een 5 keer kaart kost €57,50. Er is in principe drie keer in de week mogelijkheid om naar het inloopatelier te gaan. Precieze dagen en tijden (en uitzonderingen) staan vermeld op deze pagina. Ben je van plan een keer te komen? Je kunt hier op de website ook je ‘ticket’ kopen. Van plan te komen? Ik krijg graag vooraf een berichtje 🙂

Delen mag!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *