Wacht niet als dat niet nodig is

Er is een gedicht van Joke van Leeuwen dat over wachten gaat [4 manieren om te wachten]. Het is een intrigerend gedicht. Het triggert. Mij althans. Als ik ergens moet wachten denk ik vaak aan ‘dat gedicht’.

Hoe vaak is het wel niet dat de tijd tussen je vingers weg glipt, terwijl je wacht? Wachten duurt altijd lang. Veel te lang.

Ik wacht me suf

Ik wacht best veel. En ik wacht ook best veel af. Een nuance verschil. Eentje die het passieve van het wachten nog erger en groter maakt.

  • Ik wacht bijvoorbeeld op koeler weer – ik ben echt niet gemaakt voor warme dagen
  • Ik wacht op de dag dat ik ineens kan hardlopen zonder dat ik het zwaar vind – maar echt flink daarvoor trainen…
  • Ik wacht op de dag dat zich ineens meerdere mensen aanmelden voor een creatieve vakantie. Yes!
  • Ik wacht op de dag dat ik meer dan honderd adventskalenders verkoop
  • Ik wacht op de dag dat ik geen zorgen meer heb

Ik wacht met van alles. Ik wacht me suf. En dat wachten en afwachten je maar weinig oplevert, daarvan ben ik overtuigd.

Tip

Mijn tip en wens voor jou is dat jij dit anders doet dan ik. Wacht niet als dat niet nodig is. Begin vandaag nog met je eerste mixed media collage, zeg straks nog even tegen je geliefde dat je van hem of haar houdt, maak vandaag nog die mooie wandeling en schrijf je direct in voor een van de creatieve vakanties [data 2024 zijn bekend]! 😉

Doe, en wácht niet!

Delen mag!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *