Inspiratie

Ik hou van allerlei. Ik hou van nét even anders. Van nieuwe ideeën tot beproefde concepten. Ik wil het wel proberen. En dát wat iets in mij losmaakt, wat mij inspireert, dat pas ik keer op keer wéér toe.
Zo lokken draden en papier mij steeds.

Weven

Als draden elkaar kruisen, spreek je al snel over weven. De draden die de basis vormen en waarop je weeft, heten scheringen. De kruisende draden zijn inslag. Inderdaad schering en inslag. Steeds weer. Het is een patroon. Maar niet per se regelmatig.

Weven is een draadkunst en draad laat zich prachtig combineren met andere materialen. Voor mij is weven op schildersdoeken een magisch stukje mixed media.

Snipperen

Snippers – wat zijn dat eigenlijk? Voor mij zijn dat gescheurde stukjes papier met prachtige weerbarstige randen. Je kunt ze verwerken in een afbeelding door ze laagsgewijs te plakken of juist met ‘voegen’. Het effect van een snipper is vaak afhankelijk van de grootte en de afdruk. Is een snipper heel groot of erg klein, is de snipper kleurrijk of bevat hij letters of woorden? Het doet iets met je kunstwerk. Het dóet er toe.

Borduren

Het is prachtig om met een draad contouren te benadrukken of vlakken in te kleuren. Borduren op canvasdoek is net even anders dan op stof. Het is lang niet zo soepel en de spielatten aan de rand kunnen je ook flink in de weg zitten. Maar wat een rijke toevoeging als de draad geplaatst is met een kabelkettingsteek of als er tig Franse knoopjes geplaatst zijn!

Surrealistisch

Het triggert mij als het niet klopt. Als het niet kan. Een beetje absurdisme trekt mij wel. Liever kies ik er zelf voor en overkomt het me niet.

Zo kies ik er regelmatig voor om slechts één oog af te beelden en deze deels buiten het gezicht weer te geven. En de hals maak ik steevast super slank.